با درود به شما آغاز می کنم. خوش آمدید ، قدم رنجه فرمودید ، سپاس و درود بیکران مرا ، پذیرای دل مهربانتان کنید.
گر چه هر روز و هر لحظه انسان متحول می شود و انسان نوی می گردد ول از بابت آشنایی و همدلی بیشتر، آنچه را که اکنون به آن باور دارم را بیان می کنم. خوشبختانه محی الدین ابن العربی یکی از عرفای بزرگ کار مرا ساده نموده است پس با سخنان این بزرگوار شروع می کنیم.
لقد کنت قبل الیوم انکر صاحبی
اذا لم یکن دینی الی دینه دانی
وقد صار قلبی قابلا کل صوره
فمرعی لغزلان و دیر لرهبان
و بیت لاوثان و کعبه طائفان
والواح تورات و مصحف القرآن
ادین بدین الحب انی توجهت
رکائبه ارسلت دینی و ایمانی
ترجمه ی این شعر برای آن دسته از عزیزانی که فارسی برایشان گویا تر است، را در اینج مرور می کنیم :
پیش از این اگر دین دوستم با دین من نزدیک نبود ، او را انکار و مزمت می کردم.
اما امروز صفحه دل من پذیرای هر صورتی شده است. چراگاه آهوان است و صومعه ی راهبان .
و خانه بتان و کعبه ی طائفان و الواح تورات و اوراق قرآن.
دین من عشق استو هر جا آن قافله برود من هم دین و ایمان خود را به آن سو می فرستم.
شاید بتوان گفت بیانیه حقوق بشر هم مکمل چنین ایده ای باشد.
از طرفی من نمی توانم تمام مردم و تمام موجودات ، حتی خاک و سنگ و ... را دوست نداشته باشم. برای من بسیار مشکل است که حتی به دشمن خودم هم ارادت نداشته باشم ، زیرا اگر او می دانست که من چقدر او را دوست دارم ، بیشترین دوستیها و محبت ها را در حق من روا می داشت.به همین علت دوستان بسیار زیادی با عقاید بسیار متفاوت دارم . معتقد هستم دشمنی یعنی ضعف ، ناتوانی و نادانی. آنهایی که دلشان پر از عشق و مهر است انسان های بسیار قوی هستند و زاینده ی دانایی می باشند. آنها انسان های خلاق ، بشاش ، دوست داشتنی ، با اعتماد به نفس بسیار حیرت آور و دارای بسیاری از ویژه گی های یک انسان نمونه هستند.
یکی از دلایلی که کوه و بیابان ها را به شهر ها ترجیح می دهم ، یکی شدن و هماهنگی با طبیعت است و از طرفی با انسان های پاکی روبرو می شوم که به خاطر دیدن آنها راه های طولانی و خطر ناک تحمل پذیر می شود. نمونه آن ها را در عکس ها خواهید دید. بیشتر آنها انسان های خوب بومی مناطق مختلف هستند. مانند آن پیرمردی که اهل روستای سر رود نزدیک ارتکند هست و در آن آفتاب داغ سیب تعارفمان کرد. او حدود هزار درخت کاشته است که خیلی ها از آن بهره می برند و حدود هفتاد سال دارد.همین گونه حاج رمضان باقری و حاج غلام فرزانه و خانواده ی محترم این عزیزان در روستای مایان یا حسین آقا و پسر های زحمت کش ایشان که اهل روستای دهبار هستند ، بی بی که در دل کو ه های بینالود زندگی می کند و یا حسن آقا و حبیب آقا اهل جاغرق و خانواده محترم شوکتی مخصوصاً مادر مسن خانواده که مهربانانه هر وقت ما را می بینند با محبت بی دریغ خود ما را شرمنده می سازند که اهل کنگ می باشند و صد ها دوست دیگری که انسان های شریفی هستند و بدون اینکه هیچگونه آشنایی قبلی با من داشته باشند ، محبت و خلوص یک انسان وارسته را از دیگر انسان ها ، دریغ ندارند.
من یک عمر در بهشت وطنم زندگی کرده ام ، با اینکه به کشور های زیبا با مردمانی خوب هم روزگاری را سپری نموده ام ولی با تمام مشکلاتی که همه ی مردم دنیا می دانند در ایران وجود دارد، باز هم وطن خودم را به هر جای دیگری ترجیح داده ام . لذا دوست دارم مردم دنیا را نیز در لذتی که در این وطن غریب مانده و مظلوم واقع شده ، می برم ، شریک کنم. وطن من بهترین جاذبه های دیدنی دنیا را دارد ولی اعتراف می کنم متولیان و مدیران کارآمد کم دارد و ما مردم مجبوریم با تلاش بیشتر ، غفلت ها و ندانم کاری های این عزیزان را جبران کنیم و با مراوده سازنده تر آنها را تشویق کنیم تا کمی بیشتر به فکر ایران بزرگ باشند و به آنها بقبولانیم برازنده ی یک انسان نیست که فقط نام یک مدیر ، یک استاندار ، یک شهردار ، یک ... را یدک بکشند و با تمام اختیارات و امکاناتی که دارند ، توانایی ایجاد تغییرات مطلوب و سازنده ای را نداشته باشند. اگر کسی با این امکانات نتواند اثر ماندگار و مفیدی در دنیا بگذارد که نام او را جاودانه کند ، هر که هست جز یک موجود مفلوک چیزی نخواهد بود . لذت بسیاری از خدمت ها ، بیشتر از زر اندوزی ، باند و باند بازی و پست و مقام هایی است که برخی افراد دارند.
City of Kalat was destroyed at the end of 14th century AD. after being occupied by Amir Taymoor . Nader Shah made use of Kalat’s circumstances and since then it was called "Kalat Naderi". After Nadershah, till 1303 A.H. Kalat was the capital of a small local government which followed government of Iran.
Kalat formerly Kalat-i-Nadiri is a town in Razavi Khorasan Province, Iran, capital of Kalat County.
Kalat Fortress - Kalât
This natural fortree is situated 150 km north of Mashhad. The area is in a valley protected by hills. Kalat is a historically and naturally remarkable site.
آبشار ارتكند
آبشار ارتكند: يكي ديگر از جاذبههاي گردشگري در شهرستان كلات آبشار ارتكند و مناظر زيباي اطراف آن است.
اين آبشار نسبتا مرتفع كه از ميان كوههاي سرسبز منطقه ارتكند به پايين ميغلتد چشماندازي بديع و شگرف را بوجود آورده است.
منطقه ارتكند به دليل ارتفاعات و ناهمواريهاي طبيعي همواره مورد علاقه كوهنوردان و نيز ورزشكاران ميباشد
اورتاکنده (اورتکند)
روستای اورتکند با طول جغرافیایی ¢ 51 ° 59 و عرض ¢ 48 ° 36 ارتفاع 1480 متر از سطح دریا در 59 کیلومتری جنوب کلات قرار دارد. این روستا با موقعیتی میان کوهی، معتدل و خشک در مسیر دره سرورود میباشد. رود اورتکند (قره تیکن) که از کوه هزار مسجد سرچشمه میگیرد، از میان آبادی میگذرد. کوههای تکه خانه در 5 کیلومتری جنوب غرب و سرشاو در 4 کیلومتری شمال شرق آبادی است.
شهرستان کلات از شهرستانهای استان خراسان رضوی میباشد. مرکز این شهرستان شهر کلات است و شهرزو دیگر شهر آن است. در سال ۱۳۸۵، این شهرستان تعداد ۴۰٬۶۶۷ نفر جمعیت داشته است. این شهرستان درشمال شرقی ايران و خراسان قرار گرفته كه از شمال بوسيله تپه ماهورهای نسبتاً پست به طول ۱۸۰ كيلومتر با كشور تركمنستان همجوار است. و ازجنوب به كوه هزارمسجد و شهرستان مشهد، از شرق به شهرستان سرخس و از سمت غرب به شهرستان درگز محدود میشود. فاصله اين شهر با مشهد ۱۴۵ كيلومتر، با جادهای كوهستانی است. شهرستان كلات نادر در ۵۹ درجه و ۹ دقيقه و ۴۰ ثانيه تا ۶۰ درجه و ۲۷ دقيقه و ۲۵ ثانيه طول شرقی و ۳۶ درجه و ۲۴ دقيقه و ۲۰ ثانيه تا ۳۷ درجه و ۱۷ دقيقه عرض شمالی قرار دارد. اين شهرستان در منطقه نيمه معتدل كوهستانی قرار دارد و دارای زمستان های سرد و تابستان های گرم و در مناطق پست هوايی معتدل در كوهپايههاست. بلندترين نقطه آن ۳۰۵۹ متر از سطح دريا در ارتفاعات هزار مسجد و پست ترين نقطه آن ۴۵۰ متر در محل خروجی رودخانه چهچه در مرز تركمنستان است.
شهر تاريخي كلات به فاصله 145 كيلومتري شمال مشهد در ميان دژ طبيعي و بيضي شكل در دامنه شمالي كوههاي هزار مسجد واقع گرديده اس. اين دژ كه در حدود 26 كيلومتر طول و 12 كيلومتر عرض دارد بنا به موقعيت و وضعيت طبيعي خود رد طول تاريخ همواره از اهميت نظامي فراواني برخوردار بوده است. دژ تاريخي كلات در تاريخ اسطورهاي مجاور سرزمين توران و دراوازه ايران زمين به شمار ميرفته است برخي از آثار تاريخي كلات عبارتند از : بند نادري قلعه فرود برجهاي نگهباني، كتيبه نادري، بقاياي دروازه ارغوانشاه بقاياي آب انبارها و اقامتگاه نادرشاه در خشت بعلاسوه دو اثرتاريخي عمده كاخ خورشيد و مسجد كمبود گنبد بنايي كه در دهههاي اخير به كاخ خورشيد شهرت يافته مقبرهاي است آجري با نماي سنگ به ارتفاسع 25 متر كه در سال 1160 هجري مقارن قتل نادرشاه ساخته شده و نماكاري آن نيمه تمام رها شدهاست. اين بنا مشتمل بر فضاي اصلي مقبره سردابه يا زيرزمين و برجي استوانهاي بر فراز مقبره است. فضاي اصلي مقبره بر بروي سكويي 8 ضلعي به قطر 24 متر بنايان گرفتهس و در هر ضلع ايواني تعبيه شده است. نماي بيروني با سنگهاي قرمزرنگ و منقوش زينت يافته نقوش آن شمال، گل و بوته، گلدانها و ميوههايي از قبيل: موز، آناناس، خوشهانگور و ... ميباشد كه بصورت برجسته حجازي شدهاند كه به دليل بومي نبودن برخي از آنها، احتمالا حاصل دست هنرمندان هنديميباشند. اين نقشها در مواردي نيمه تمام رها كرد فضاي داخلي با نقاشيهاي زيباي روي گج زينت يافته و در پاكار گنبد كتيبهاي به خط طلايي شامل سوره مباركه النباء باتاريخ 1160 هجري به چشم ميخورد كه خود يكي از مهمترين دلايل مقبره بودن آن است.
ارتکند حدود صدو بیست کیلومتری مشهد به سمت کلات قرار دارد.ارتکند از جاده اصلی بیست کیلومتر فاصله دارد . پنج کیلومتر آن آسفالت شده و پانزده کیلومتر جاده ی خاکی و ناهموار دارد.متولیان تا کنون توانایی آسفالت نمودن آنجا را به دلیل عدم هماهنگی لازم و برش کافی نداشته اند ولی امید وارم که هر چه زود تر از حرف زدن بکاهند و به عمل اضافه کنندتا بتوانند پانزده کیلومتر راه نا قابل را آسفالت نمایند.حیف آدم هایی مثل نادر ، نادر که رفت گویا عرضه و توانایی را هم با خودش برد.
عکس هایی که در اول می بینید از روستاهای سر راه ارتکند گرفته شده است. خود ارتکند خود ارتکند ، از جایی که تابلو بهشت گمشده را می بینید، شروع می شود.
نقشه ها را در صفحه جدید باز نمایید.(روی آنها راست کلیک نموده و گزینه open in new tab یا open in new window را انتخاب نمایید ) تا با اندازه ی بزرگ تر آن را ببینید. در مورد عکس ها هم همین طور
از جاده ی اصلی که به جاده سمت ارتکند می پیچید سمت راست شما این روستای زیبا قرار گرفته است . ارتکند بیست کیلو متر بعد از این روستا واقع شده است.اینجا موبایل آنتن دارد ورود خود را به آشنایان خبر دهید تا بدانند اکنون کجا قرار دارید.این کارها برای اتفاقات غیر منتظره مفید است.
اینجا روستای سر رود است حدود ده کیلومتر بعد از آن ارتکند واقع شده است.
ارتکند حدود صدو بیست کیلومتری مشهد به سمت کلات قرار دارد.ارتکند از جاده اصلی بیست کیلومتر فاصله دارد . پنج کیلومتر آن آسفالت شده و پانزده کیلومتر جاده ی خاکی و ناهموار دارد.متولیان تا کنون توانایی آسفالت نمودن آنجا را به دلیل عدم هماهنگی لازم و برش کافی نداشته اند ولی امید وارم که هر چه زود تر از حرف زدن بکاهند و به عمل اضافه کنندتا بتوانند پانزده کیلومتر راه نا قابل را آسفالت نمایند
لیلی و مجنون
از برخورد مادرانه شما هموطن گرامی متشکریم.
در روستا همه زحمت می کشند وبی زنان بیشتر. خدا نگهدارتان باشد.
هنگام عبور با وسایل نقلیه مراقب عابرین و حیوانات باشید . چند لحظه قبل یک موتری از روس پای یک گوسفند این عزیز زحمت کش رد شد. یا ماشین آهسته حرککت نمایید . آخر مگر کجا می خواهید بروید . برای مردم آزاری که نیامده ایم پس احترام همه را داشته باشیم . اینجا محل بومی این عزیزان است.
یکی از دلایلی که کوه و بیابان ها را به شهر ها ترجیح می دهم ، یکی شدن و هماهنگی با طبیعت است و از طرفی با انسان های پاکی روبرو می شوم که به خاطر دیدن آنها راه های طولانی و خطر ناک تحمل پذیر می شود. نمونه آن ها را در عکس ها خواهید دید. بیشتر آنها انسان های خوب بومی مناطق مختلف هستند. مانند آن پیرمردی که اهل روستای سر رود نزدیک ارتکند هست و در آن آفتاب داغ سیب تعارفمان کرد. او حدود هزار درخت کاشته است که خیلی ها از آن بهره می برند و حدود هفتاد سال دارد.
از تمام بروبچه های خوب پایگاه متشکرم . زحمت کشیدید دستتان درد نکند.
و اکنون به بهشت پنهان یا بهشت گمشده وارد می شویم.
امکاناتی برای گردشگران تهیه گردیده است . حتی شب را هم میتوانند بمانند.
پس از اینکه حدود یک کیلومتر وارد دره شدید برای ادامه را مجبور خواهید بود که به اب بزنید . بهتر است قبلا فکر این را بکنید و تجهیزات کامل از جمله یک دست لباس اظافه و چتر نیز بردارید .
اینجا برای صبحانه و در برگشت برای نهارو چای عصرانه توقف داشتیم.
زنو شوهر ها مانند این دوست من هوای هم دیگر را داشته باشند. موقعیت خوبی است که بیشتر به همدیگر فکر کنید.
پس از یک راهپیمایی تا جدی طولانی به این محوطه باز می رسید. مردم بومی می توانند از شما پذیرایی نمایند . نان روغنی ، دوغ محلی و ...
دوباره راه پیمایی شروع می شود.
پس از چندی برای ادامه مسیر باید از این نردبان ها بالا بروید.امید وارم تا آن موقع نردبان سمت چپ که میله اش افتاده تعمیر شود.
بهشت واقعی از این لحظه شما را محسور خود می کند. وارد دنیای دیگری می شوید.
یکی از دوستانی که در اینجا پیدا کردم گفت دوربینتان را بدهید تا از شما عکس بردارم. و آن عزیز این عکس را برداشت.
امید وارم تا این سنگ بر سر کسی سقوط نکرده از آن بالا برش دارند.
من شما را به این بهشت دست یافتنی و نزدیک دعوت می کنم. وقتی به اینجا وارد شدید از من یاد کنید شاید تا آن موقع مرده بودم و یاد نمودن شما باعث شود روحم به آنجا پرواز کند.
اگر می خواهید مانند این آقا خیس نشوید آن چتری که گفتم را در آورید.
و اکنون آخرین مرحله از این قسمت دره و آبشار معروف ارتکند. آ«قدر به هیجان آ»ده بودم که صبر کردم مردم بروند برون و بهد رفتم زیر آبشار.خیس خیس پر از عشق و شادی و نشات
و اکنون غروب است و ما در مسیر برگشت. به اید دیدار در بهشت هایی که داریم و می توانیم داشته باشیم.
City of Kalat was destroyed at the end of 14th century AD. after being occupied by Amir Taymoor . Nader Shah made use of Kalat’s circumstances and since then it was called "Kalat Naderi". After Nadershah, till 1303 A.H. Kalat was the capital of a small local government which followed government of Iran.
Kalat formerly Kalat-i-Nadiri is a town in Razavi Khorasan Province, Iran, capital of Kalat County.
Kalat Fortress - Kalât
This natural fortree is situated 150 km north of Mashhad. The area is in a valley protected by hills. Kalat is a historically and naturally remarkable site.
آبشار ارتكند
آبشار ارتكند: يكي ديگر از جاذبههاي گردشگري در شهرستان كلات آبشار ارتكند و مناظر زيباي اطراف آن است.
اين آبشار نسبتا مرتفع كه از ميان كوههاي سرسبز منطقه ارتكند به پايين ميغلتد چشماندازي بديع و شگرف را بوجود آورده است.
منطقه ارتكند به دليل ارتفاعات و ناهمواريهاي طبيعي همواره مورد علاقه كوهنوردان و نيز ورزشكاران ميباشد
اورتاکنده (اورتکند)
روستای اورتکند با طول جغرافیایی ¢ 51 ° 59 و عرض ¢ 48 ° 36 ارتفاع 1480 متر از سطح دریا در 59 کیلومتری جنوب کلات قرار دارد. این روستا با موقعیتی میان کوهی، معتدل و خشک در مسیر دره سرورود میباشد. رود اورتکند (قره تیکن) که از کوه هزار مسجد سرچشمه میگیرد، از میان آبادی میگذرد. کوههای تکه خانه در 5 کیلومتری جنوب غرب و سرشاو در 4 کیلومتری شمال شرق آبادی است.
شهرستان کلات از شهرستانهای استان خراسان رضوی میباشد. مرکز این شهرستان شهر کلات است و شهرزو دیگر شهر آن است. در سال ۱۳۸۵، این شهرستان تعداد ۴۰٬۶۶۷ نفر جمعیت داشته است. این شهرستان درشمال شرقی ايران و خراسان قرار گرفته كه از شمال بوسيله تپه ماهورهای نسبتاً پست به طول ۱۸۰ كيلومتر با كشور تركمنستان همجوار است. و ازجنوب به كوه هزارمسجد و شهرستان مشهد، از شرق به شهرستان سرخس و از سمت غرب به شهرستان درگز محدود میشود. فاصله اين شهر با مشهد ۱۴۵ كيلومتر، با جادهای كوهستانی است. شهرستان كلات نادر در ۵۹ درجه و ۹ دقيقه و ۴۰ ثانيه تا ۶۰ درجه و ۲۷ دقيقه و ۲۵ ثانيه طول شرقی و ۳۶ درجه و ۲۴ دقيقه و ۲۰ ثانيه تا ۳۷ درجه و ۱۷ دقيقه عرض شمالی قرار دارد. اين شهرستان در منطقه نيمه معتدل كوهستانی قرار دارد و دارای زمستان های سرد و تابستان های گرم و در مناطق پست هوايی معتدل در كوهپايههاست. بلندترين نقطه آن ۳۰۵۹ متر از سطح دريا در ارتفاعات هزار مسجد و پست ترين نقطه آن ۴۵۰ متر در محل خروجی رودخانه چهچه در مرز تركمنستان است.
شهر تاريخي كلات به فاصله 145 كيلومتري شمال مشهد در ميان دژ طبيعي و بيضي شكل در دامنه شمالي كوههاي هزار مسجد واقع گرديده اس. اين دژ كه در حدود 26 كيلومتر طول و 12 كيلومتر عرض دارد بنا به موقعيت و وضعيت طبيعي خود رد طول تاريخ همواره از اهميت نظامي فراواني برخوردار بوده است. دژ تاريخي كلات در تاريخ اسطورهاي مجاور سرزمين توران و دراوازه ايران زمين به شمار ميرفته است برخي از آثار تاريخي كلات عبارتند از : بند نادري قلعه فرود برجهاي نگهباني، كتيبه نادري، بقاياي دروازه ارغوانشاه بقاياي آب انبارها و اقامتگاه نادرشاه در خشت بعلاسوه دو اثرتاريخي عمده كاخ خورشيد و مسجد كمبود گنبد بنايي كه در دهههاي اخير به كاخ خورشيد شهرت يافته مقبرهاي است آجري با نماي سنگ به ارتفاسع 25 متر كه در سال 1160 هجري مقارن قتل نادرشاه ساخته شده و نماكاري آن نيمه تمام رها شدهاست. اين بنا مشتمل بر فضاي اصلي مقبره سردابه يا زيرزمين و برجي استوانهاي بر فراز مقبره است. فضاي اصلي مقبره بر بروي سكويي 8 ضلعي به قطر 24 متر بنايان گرفتهس و در هر ضلع ايواني تعبيه شده است. نماي بيروني با سنگهاي قرمزرنگ و منقوش زينت يافته نقوش آن شمال، گل و بوته، گلدانها و ميوههايي از قبيل: موز، آناناس، خوشهانگور و ... ميباشد كه بصورت برجسته حجازي شدهاند كه به دليل بومي نبودن برخي از آنها، احتمالا حاصل دست هنرمندان هنديميباشند. اين نقشها در مواردي نيمه تمام رها كرد فضاي داخلي با نقاشيهاي زيباي روي گج زينت يافته و در پاكار گنبد كتيبهاي به خط طلايي شامل سوره مباركه النباء باتاريخ 1160 هجري به چشم ميخورد كه خود يكي از مهمترين دلايل مقبره بودن آن است.